x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 bărbați condamnați pentru terorism au fost spânzurați în Irak

11 bărbați condamnați pentru terorism au fost spânzurați în Irak

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2024   •   00:20
11 bărbați condamnați pentru terorism au fost spânzurați în Irak
Sursa foto: Hepta

Irakul a spânzurat 11 militanți din Statul Islamic condamnați la moarte sub acuzația de terorism, au declarat joi oficiali din poliție și din domeniul securității de la Bagdad.

11 bărbați condamnați pentru terorism au fost spânzurați în Irak. Execuțiile au avut loc la o închisoare din orașul Nassiriya, din sudul țării, și toți cei executați erau cetățeni irakieni, au declarat un ofițer de poliție al închisorii și un oficial local de securitate, relatează Reuters.

Cei 11 bărbați au fost condamnați pentru că s-au alăturat grupării militante Statul Islamic și au luat parte la "acțiuni teroriste", au declarat cele două surse, sub protecția anonimatului.

Pe de altă parte, într-un raport publicat miercuri, Amnesty International și-a exprimat îngrijorarea că este posibil ca mult mai multe persoane să fi fost executate în secret, având în vedere "lipsa îngrijorătoare de transparență" în ceea ce privește execuțiile din Irak din ultimele luni.

Irakul a judecat sute de presupuși jihadiști și a efectuat mai multe execuții în masă de când i-a învins pe luptătorii Statului Islamic în campania militară susținută de SUA în perioada 2014-2017.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: terorism irak